Logotyp Logotyp
Takstol tillsammans med företagets ägare Takstol tillsammans med företagets ägare

Om oss

Fröderyds Bygg & Entreprenad är ett familjeföretag som uppkom i mitten på 90-talet. Med lång erfarenhet och hög teknisk utveckling står vi för ledorden noggrannhet, kvalité och personligt.

Om företaget

Företaget, som består av Jörgen & Birgitta Gustavsson startade år 1994. Baserat i lilla byn Fröderyd, där fabriken vuxit sig större med åren.

Jörgen som i grunden är snickare hanterar utöver takstolstillverkningen även bygg & entreprenad-sidan av företaget. Birgitta jobbar både på kontoret och i produktionen. Kontakten sker med henne vid beställning, och det är Birgitta som både ritar samt kapar bitarna till takstolarna med hjälp av vår SC3 datakap. Tillsammans pressar de sedan takstolarna, och därefter sköter främst Jörgen leverans och kranmontering.

Eftersom företaget är litet blir det naturligt med en väldigt personlig och tät kontakt med alla våra kunder.

Bild på truck med takstolar

Teknisk utveckling

Sedan 1994 har både företaget och omsättningen växt. Från att vara en ensam produktionsverkstad står idag flertalet nybyggen som sällskap. Både takstolstillverkningen, bygg och entreprenad-sidan av företaget har investerats i med nya maskiner samt byggnader.

I vår takstolstillverkning gjordes den största investeringen 2009 då vi köpte en datorstyrd såg. Vår Hundegger Speed-Cut SC3 står troget än idag och kapar med millimeterprecision. Flertalet lager har även byggts, främst för att förvara virke samt annat byggmaterial. Även en lastbil har investerats för att underlätta vid leverans.

Bild på datakap

Ett hållbart företag

Vårt miljöarbete påbörjades redan 2015, då solpaneler installerades på vår produktionsverkstad. Denna källa till förnybar energi kommer utökas 2022 med vindsnurror. Målet är att bli självförsörjande av el-energi så många dagar som möjligt.

Solpaneler monteras Solpaneler monteras Solpaneler monterade
Kontakt
Information
Hitta Hit
© 2022 Fröderyds Bygg & Entreprenad Logo