Logotyp Logotyp
Takstol tillsammans med företagets ägare Takstol tillsammans med företagets ägare

Om tillverkningen

Vår produktion håller hög standard ifrån ritning till färdig produkt. Hela produktionen är CE-märkt, och vi använder ett licenserat ritprogram för att skapa hållbara takstolar.

Från ritning till färdig takstol

När en kund kontaktar oss hålls en tät kontakt från offert till beställning. Takstolarna ritas upp i programmet Pamir från MiTek. När ritningarna är signerade av båda parterna går ritningen vidare till produktionen.

I produktionshallen påbörjas kapningen i vår högteknologiska Hundegger Speed-Cut SC3, som är en automatisk och effektiv datakap. Den är kopplad till en dator, där ritningarna till takstolen finns. Sågen bidrar till en säkrare och mer hållbar arbetsplats.

Därefter är det dags att ställa upp takstolen inför pressning, och även detta sker i vår produktionshall. Med hjälp av modern pressare, samt magnetpulpeter och hög noggrannhet pressas takstolarna ihop på rätt sätt.

Färdiga takstolar, och en till ligger i press.

Kvalité

Vi på Fröderyds Bygg & Entreprenad tycker kvalitét är extremt viktigt, och företaget är CE-märkt enligt EN14250. Det betyder att företaget intygar att produkterna uppfyller EU:s krav på tillverkning. Varje takstol får en CE-stämpel, som visar att produkten är tillverkad efter kraven.

Varje ritning konstrueras på beställning, och individualiseras utefter kundens behov.

CE-stämpel på en takstol

Leverans

De två valen för leverans är antingen hämta själv på plats, eller beställa leverans. Vid beställning av leverans blir takstolarna levererade till byggplatsen med lastbil.

Vid leverans från oss är det viktigt att tänka på att det finns möjlighet för avlastning, samt vändplats. Det uppskattas också om någon är närvarande vid leverans, om inget annat diskuteras i förväg.

Var noga med att uppge om du önkar leverans vid beställning så priset kan inkluderas i totalsumman.

CE-stämpel på en takstol

Kranmontering

Vid leverans kan man även lägga till kranmontering av takstolarna. Det betyder att de blir upplyfta på byggnaden med hjälp av kranbilen.

Var noga med att uppge om du önskar kranmontering vid beställning.

CE-stämpel på en takstol

Att välja takstol

Vi är vana att hantera beställningar från erfarna hantverkare till hobbysnickare. För att underlätta för dig som beställer takstolar för första gången så finns en guide nedan som du kan följa vilka mått vi behöver för att rita upp just dina takstolar. Nedan kommer några exempel på de vanligaste modellerna vi levererar.

Välj takstolsmodell

Riting på en fackverkstakstol
Fackverk

Detta är den vanligaste typen av takstol i Sverige. Takstolen kallas även sadeltakstol.

Läs mer
Riting på en saxtakstol
Saxtakstol

Önskar du högt i tak? Då kan saxtakstolen vara modellen för dig. Takstolen liknar ett fackverk, men har lutande innertak.

Läs mer
Riting på en ramverkstakstol
Ramverk

Denna modell passar bäst dig som har planer på en övervåning, eller ett vindsförråd.

Läs mer
Riting på en pulpettakstol
Pulpettakstol

Vill du ha ett tak med lutning åt endast ett håll? Då är pulpettakstol rätt för dig.

Läs mer

Söker du någon annan modell? Kontakta oss för mer information.

Kontakt
Information
Hitta Hit
© 2022 Fröderyds Bygg & Entreprenad Logo